Image Alt

Mate čaj

Ovo piće spada u tradicionalne napitke južne Amerike. Vrlo je sličan zelenom čaju,  ali ima  još veću hranljivu vrednost. Biljka Mate sadrži 27% više aktivnih hranljivih jedinjenja nego zeleni čaj, uključujući vitamine A, C, E, B1, B2, niacin (B3), B5, B kompleksa, kao i kalcijum, gvožđe, kalijum, mangan, Selen, magnezijum , fosfor, karoten, esencijalne masne kiseline, hlorofil, polifenoli, inozitol, antioksidanse, amino kiseline, saponine, i još mnogo toga.

Odličan kao podsticaj za odbrambeni sistem i metabolizam. Mate je veći antioksidant od zelenog čaja, i nema nikakvih nus pojava kao prilikom konzumiranja kafe i čaja sa kofeinom. Podiže energiju i daje potrebnu snagu za ubrzani tempo života.

MATE IQ 

Poreklo: Brazil
Sastav: Yerba Mate, ginko, guarana, mango, kora pomorandže, aroma, cvet pomorandže i sleza.

1 kaš.80°C3-5 min.

SHANTI 

Poreklo: Brazil
Sastav: Mate, Green Rooibos, list kupine, šipurak, đumbir, bobice kleke, aroma i komorač.

1 kaš.80°C3-5 min.

YERBA MATE 

Poreklo: Brazil
Sastav: Listovi Mate biljke (Ilex paraguariensis)
Opis: Mate ili Yerba Mate je nacionalno piće Brazila i Južne Amerike. Napitak koji se dobija od ove biljke je stimulativan. Zbog velikog sadržaja kofeina i drugih supstanci deluje na organizam stimulativnije nego kafa i čaj, povećava koncentraciju, deluje kao diuretik i pomaže u smanjivanju masnih naslaga.

1 kaš.80°C3-5 min.