Image Alt

Čajevi iz Srbije

Kao novitet u Small Tree ponudi su biljni čajevi iz Srbije:

BRUSNICA – MEŠAVINA 

Poreklo: Srbija
Sastav: Plod brusnice 41%, divlja sušena jabuka, cvet hibiskusa i zove.
Proizvodi: Adonis, Sokobanja

1 kaš.100°C8-10 min.

CVET HIBISKUSA 

Poreklo: Sudan
Sastav: Cvet hibiskusa (Hibisci Flos)
Opis: Hibiskus je osnovni sastojak velikog broja voćnih čajeva. Bogat je vitaminom C i odličan za poboljšanje imuniteta. Kod osoba koje imaju problema sa želudačnom kiselinom preporučuje se oprez.

1 kaš.100°C8-10 min.

KAMILICA 

Poreklo: Srbija
Sastav: Cvet kamilice (Chamomilae flos)
Opis: Pomaže kod nadutosti, kod proliva i osipa na koži, zatim kod oboljenja želuca, kao i kod nesanice, kod groznice, zubobolje i bolnih rana. Korisna je u lečenju bubrega, jetre i žuči. Izaziva znojenje, deluje smirujuće, deluje dezinfekciono i sprečava upale svih vrsta, posebno upale sluzokože. Spolja se upotrebljava za obloge i ispiranje kod zapaljenja očiju, upale vežnjače, kod osipa koji vlaže i svrbe. Koristi se za ispiranje usne šupljine i za ispiranje rana. Dobra je za pranje kose,olakšava pražnjenje creva i na taj način indirektno leči hemoroide. Inhalacija pare kamilice doprinosi brzom poboljšanju kada je reč o kijavici i upali sinusa. Ima ublažavaujuće dejstvo na groznicu i snižava temperaturu. Koristi se u lecenju razdražljivosti, preosetljivosti kod neuralgije, reumatizma, krstobolje, unutarnjeg nemira, nesanice, duševne klonulosti, premorenosti i sl.

1 kaš.100°C5-10 min.

NANA 

Poreklo: Srbija
Sastav: List nane (Mentha piperita)
Opis: Nana se koristi za umirenje živaca, nervnu rastrojenost, glavobolju, zujanje u ušima, groznicu, slabost i noćno znojenje. Otklanja grčeve u želucu i materici, pospešuje krvotok, utiče na izlučivanje žuči, mokraće i želudačnih sokova, leči prehladu, promuklost i kašalj.

1 kaš.100°C5-10 min.

RTANJSKI ČAJ 

Poreklo: Srbija
Sastav: Stablo i list biljke rtanjskog čaja (Satureae herba)
Opis: Rtanjski čaj se koristi kao antiseptik, za ublažavanje upalnih procesa mokraćnih kanala, organa za disanje i varenje.

1 kaš.100°C10-15 min.