Image Alt

Beli čaj

Kao i žuti i ova vrsta čaja spada u retke, može se naći samo u pojedinim oblastima Kine. Istorija ovog čaja je duga, od davnina se smatra glavnim sastojkom „eliksira mladosti“.
Proces proizvodnje je specifičan .Čaj se pravi od pupoljaka i najfinijih listića koji su još uvek beli i prekriveni najfinijim dlačicama. Nakon pažljivog ručnog branja listovi se suše da bi izgubili vodu, nema rolanja,prženja ni fermantacija. Postupak obrade je svedem na minimum, i iz tog razloga je beli čaj još bogatiji antioksidansima od zelenog. Dobijeni napitak je boje šampanjca, blagog i osvežavajućeg ukusa .

PAI MU TAN 

Poreklo: Kina
Sastav: Biljka Camellia Sinensis
Opis: Pai Mu Tan je beli čaj poznat po svoj finoći. Ako uzmemo u obzir sam proces proizvodnje i specifičnosti u obradi, možemo reći da pred sobom imate čaj visokog kvaliteta, čistog ukusa i svetlo žute infuzije. Čaj će u ustima ostaviti fini, slatkasti ukus.

1 kaš.90°C5 min.

PUT SVILE 

Poreklo: Kina
Opis: Mešavina belih čajeva Shou Mei, Pai Mu Tan, Snow Buds i zelenog China Bancha čaja, breskve, prirodne arome, božura, kajsije, cveta jasmina, lišća bambusa, kombuhe.

1 kaš.90°C3 min.

SHOU MEI – EYEBROWS OF LONGEVITY 

Poreklo: Kina
Sastav: Biljka Camellia Sinensis
Opis: Ovaj čaj je dobio ime po izgledu koji asocira na velike i guste obrve starih ljudi. Izvrstan kao izbor za sve one koji u šoljici čaja uživaju svakodnevno. Pripremljen čaj je bogatog ukusa i ostavlja sladak ukus koji asocira na vanilu i bambus.

1 kaš.90°C5 min.

WHITE PU ERH KING 

Poreklo: Kina
Sastav: Biljka Camellia Sinensis
Opis: Ovaj čaj predstavlja jedinstvenu vrstu Pu Erh čaja. Njegov način proizvodnje je izuzetno delikatan .Listovi čaja beru se u zoru tokom sunčanih dana. Suši se prirodno i ne sme biti izložen suncu. Pripremljen napitak je blagog i prijatnog ukusa sa primesama arome kruške.

1 kaš.90°C3 min.